Over ons

Tijdens onze vakantie in Thailand maakten wij voor het eerst kennis met de Swirlamp. De eenvoud en de vele mogelijke combinaties spraken ons erg aan en wij konden de verleiding niet weerstaan er drie mee te nemen naar huis.

Eenmaal terug in Nederland kregen wij zoveel positieve reacties uit onze omgeving, dat wij ons verder in deze lampen zijn gaan verdiepen. Wij kwamen er achter dat het een ontwerp is uit 1973 van de Deense ontwerper Holger Strøm, die de lamp IQlight® noemde. Het patent op dit ontwerp is een aantal jaar geleden verlopen wat het voor ons nu mogelijk maakt deze design lampen voor een betaalbare prijs te verkopen.

Met deze wetenschap is onze zoektocht begonnen. Een zoektocht naar een leverancier van de lampenkappen zelf, maar we zochten meer. We willen namelijk een totaalplaatje kunnen bieden en daarvoor zijn ook snoeren, fittingen en lampen nodig. Al snel kwamen we bij een leverancier die fittingen en snoeren levert in heel veel verschillende kleuren: een perfecte match!

Onze zoektocht naar de juiste LED-lampen was uitvoeriger. Wij hebben heel veel lampen getest en vergeleken, voordat we zijn gekomen tot onze keuze voor het assortiment dat we nu bieden. Onze keuze is hierbij gevallen op Calex Holland, een grote Nederlandse leverancier die voor een goede prijs lampen van een uitstekende kwaliteit levert.

Het enige wat we nog nodig hadden voor ons product en de webshop was een naam. Na meerdere lange brainstormsessies is de keuze hierbij gevallen op de naam Swirlamp, een samenvoeging van swirl (Engels voor kolk) en lamp. De knooppunten van de lamp waren inspiratie voor zowel de naam als ons logo.

Wij hopen met de Swirlamp ook de Nederlandse woonkamers op te vrolijken met deze betaalbare design lamp.

Calex

Toen wij net startten was Calex Holland voorzichtig de markt aan het verkennen met nieuwe modellen LED lampen. In de loop van de afgelopen jaren is de markt van decoratieve LED lampen enorm gegroeid en Calex Holland is dé trendsetter op dit gebied. Niet voor niets komen buitenlandse klanten shoppen bij Swirlamp, in het buitenland kennen ze deze lampen niet of nauwelijks.

Wij breiden ons assortiment ook geregeld uit met nieuwe producten van Calex. Daarom zie je inmiddels meer producten van Calex dan Swirlampen op onze site.

  • Register

New Account Register

Already have an account?
Log in instead Of Reset password