SWIRLAMPEN

Hoe wordt de Swirlamp geleverd?

De Swirlamp wordt geleverd als een pakketje van 30 losse elementen. Deze dien je zelf volgens de bijgeleverde instructies of de instructies op onze site in elkaar te zetten, om uiteindelijk een bolvorm te krijgen.

Van welk materiaal is de Swirlamp gemaakt?

De Swirlamp is gemaakt van 100% recycled kunststof dat behandeld is om tegen de warmte van een gloeilamp te kunnen.

Zijn Swirlampen veilig?

Ja, Swirlampen zijn veilig zolang de instructies gevolgd worden. Het kunststof kan goed tegen warmte, maar is niet hittebestendig. Gebruik daarom altijd een geschikte lamp.

Welke lampen kan ik gebruiken voor de Swirlamp?

Het beste gebruik je een energiezuinige LED-lamp voor de Swirlamp. Deze geeft een mooi licht (warm wit, 2700K) en produceert weinig warmte. Bovendien verbruiken LED lampen slechts een fractie van de energie van een traditionele gloeilamp of halogeenlamp. Wij hebben speciaal voor onze Swirlampen een selectie LED-lampen gemaakt die wij ook in onze shop aanbieden. Wanneer je toch kiest voor een gloei- of halogeenlamp, gebruik dan een lamp van maximaal 40W.

Kan ik de Swirlamp ook buiten gebruiken?

Omdat de Swirlamp van kunststof is kun je deze prima buiten gebruiken. Let uiteraard wel op dat wanneer je hier verlichting in wilt doen, je goedgekeurde waterdichte buitenverlichting gebruikt. Onze hanglampen / fittingen en LED-lampen zijn alleen voor gebruik binnenshuis.

Hoe maak ik de Swirlamp schoon?

Gebruik een plumeau om het stof van de lamp af te vegen. Schoonmaken met een vochtige doek is uiteraard ook geen probleem, maar hou dan wel rekening met de lamp die in de Swirlamp hangt. Hier mag geen vocht bij komen.

Is het nu Swirl Lamp, Swirllamp of Swirlamp?

De naam Swirlamp is een samenvoeging van de woorden Swirl en Lamp. De laatste L van Swirl en de eerste L van Lamp verbinden de woorden tot de naam van onze bijzondere lampenkappen: Swirlamp. De verbinding van deze twee 'ellen' is terug te zien in ons logo, ze vormen samen een grote L.

 

Swirl is het engels woord voor kolk, en als je de lamp goed bekijkt, zie je dat deze uit meerdere knooppunten bestaat die wel wat van een kolk weg hebben. Deze Swirl was de inspiratie voor zowel de naam van ons bedrijf (en website) als voor het logo.

Om verwarring te voorkomen kom je ook bij ons terecht als je de domeinnaam swirllamp.nl of swirl-lamp.nl intypt. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de correcte domeinnaam swirlamp.nl.

Het maakt dus niet uit of je typt Swirl LampSwirllamp of Swirlamp, ze leiden allemaal naar die mooie sfeervolle maar betaalbare lampenkappen in onze webshop!

SNOERPENDELS / HANGLAMPEN / FITTINGEN

Van welk materiaal zijn de hanglampen gemaakt?

De siliconen hanglampen bestaan uit een kunststof plafondcup, 1 meter lang (tenzij anders aangegeven) twee aderig strijkijzer snoer, een kunststof E27 (grote) fitting omhuld met een siliconen 'sok'. De beton snoerpendels bestaan uit een grijze plafondcup, 1.4 meter lang twee aderig grijs strijkijzersnoer en een met beton omhulde E27 fitting (grote fitting).

Moet ik de snoerpendel hanglamp nog zelf in elkaar zetten?

Nee, de snoerpendel hanglamp wordt kant-en-klaar geleverd, zelfs met kroonsteen, schroefhaak en plug. De meeste woningen hebben bij het lichtpunt in het plafond al een haak waaraan je de hanglamp kunt ophangen, maar wil je de lamp op een andere plaats hangen of is er niet zo'n haak aanwezig, dan kun je een gat boren met boortje 5. In het geboorde gat plaats je de bijgeleverde plug en daarin draai je de schroefhaak. Hier hang je nu de hanglamp aan.

Kan ik de hanglamp ook inkorten?

Ja, de hanglamp is eenvoudig in te korten door het kunststof schroefje in de plafondcup los te draaien. Het teveel aan draad trek je nu omhoog, waarna je het schroefje weer aandraait. Je kunt nu het draadrestant afknippen en het kroonsteentje opnieuw monteren, of je draait simpelweg het teveel aan draad in de plafondcup. Zo kun je later de lamp toch nog lager hangen!

LED LAMPEN

Wat is het voordeel van een LED lamp ten opzichte van een gewone gloeilamp, spaarlamp of halogeenlamp?

LED lampen produceren met een fractie van de hoeveelheid energie een gelijke hoeveelheid licht als de traditionele lampen. Bovendien gaan LED lampen doorgaans veel langer mee dan gewone gloeilampen. Daar waar normale gloeilampen hooguit 3000 branduren mee gaan, kunnen LED lampen tot wel 25.000 branduren meegaan. In aanschaf is een LED lamp duurder dan een gloeilamp, maar omdat deze veel langer mee gaat én veel minder stroom verbruikt is de LED lamp op termijn veel voordeliger.

Spaarlampen hebben enige tijd nodig om op de juiste kleurtemperatuur en lichtsterkte te komen. LED lampen geven binnen een fractie van een seconde de juiste kleurtemperatuur en lichtsterkte.

Geven de LED lampen wel normaal 'geel' licht?

Ja, wij hebben bewust gekozen voor LED lampen met een kleurtemperatuur van maximaal 2700K. De benaming voor deze kleurtemperatuur is warm wit en dit is redelijk vergelijkbaar met het licht dat van een traditionele gloei- of halogeenlamp komt. Hoe lager de waarde in Kelvin (de K achter het getal), hoe geler het licht. De Pearl lampen uit onze collectie met een kleurtemperatuur van 2100K gaan zelfs richting oranje qua lichtkleur.

Kan ik de LED lamp achter een dimmer hangen?

Dat kan alleen met de dimbare LED lampen uit onze collectie. Er moet dus specifiek bij staan dat de lamp dimbaar is, anders is de lamp niet geschikt.

SWIRLAMP.NL

Wat zijn de bankgegevens van Swirlamp?

ING t.n.v. Swirlamp
IBAN: NL72 INGB 0006 9705 02
BIC: INGBNL2A

Hebben jullie ook een showroom?

Nee, wij zijn een webshop en hebben geen fysieke winkel. Mocht een besteld product toch niet zijn wat je er van verwacht had, dan kun je het bestelde product altijd zonder opgaaf van reden binnen 14 dagen retour sturen. Uiteraard moet het product onbeschadigd en ongebruikt zijn. Retourkosten zijn voor eigen rekening.

Omdat wij de meeste modellen in onze webshop wel op voorraad hebben kun je indien gewenst een afspraak maken om de lampen in het echt te komen bekijken.

  • Register

New Account Register

Already have an account?
Log in instead Of Reset password