De geschiedenis van de Swirlamp

De IQlight, puzzel lamp of Swirlamp

Het oorspronkelijke ontwerp van de Swirlamp komt van de Deense ontwerper Holger Strøm die dit zelf te assembleren lichtsysteem in 1973 ontwierp. Zijn ontwerp - en dus de oorspronkelijke naam van dit product - noemde hij IQlight® en wordt nog steeds onder deze naam door hem verkocht. Het patent van dit ontwerp is echter al enige jaren geleden verlopen, waardoor de weg vrij was voor andere fabrikanten om een soortgelijke lamp te produceren.

En daardoor kunnen wij deze design lamp nu voor een fractie van zijn prijs aanbieden!

Andere benamingen: puzzle lamp of puzzel lamp

De lamp wordt op het internet het meest aangeboden onder de naam puzzle lamp - of puzzel lamp in het Nederlands -, maar ook de naam Puzzle Lampshade of JigSaw Puzzle lamp wordt gebruikt. De benamingen slaan vanzelfsprekend op het feit dat de klant de lamp zelf nog in elkaar dient te puzzelen.

Wij hebben echter gekozen voor de onderscheidende naam Swirlamp, een samenvoeging van de woorden Swirl en Lamp, wat grafisch ook in ons logo is terug te vinden. De twee 'ellen' vormen één verbindende grote L, wat weer een hint is naar de verbindende elementen van de puzzel lamp die samen voor de verbinding zorgen. 

De Swirl - het Engelse woord voor kolk - is geïnspireerd op het knooppunt van de lamp, wat uiteindelijk de basis van het simpele maar geniale lichtsysteem is.

Ons assortiment

Wij leveren de Swirlampen in meerdere kleuren, maar hebben ook lampen met leuke vrolijke en hippe prints in ons assortiment.

Klik hier om nu ons assortiment te bekijken

Register

New Account Register

Already have an account?
Log in instead Of Reset password