Een kraampje in Patong Beach, Phuket

Ben je naar Thailand op vakantie geweest en heb je daar ook die vrolijke lampen gezien? Ronde lampen en langwerpige lampen, verschillende groottes en allerlei kleuren. En nu ben je op zoek waar je zulke lampen in Nederland of België kunt kopen!

Wij van Swirlamp hadden precies hetzelfde. Tijdens onze vakantie in Phuket - Thailand zagen we in een winkelcentrum een kraam met allerlei leuke kunststof lampen die sterk deden denken aan die lampen van dat Zweedse woonwarenhuis. Alleen dan mooier! Even gingen we er van uit dat ze veel te duur zouden zijn, maar toen we gingen informeren viel de prijs heel erg mee!

De Thailand lamp zoals sommigen hem noemen, is een puzzel lamp bestaande uit een pakketje van 30 kunststof plaatjes die je zelf in elkaar moet 'puzzelen'. De puzzellamp is ooit eens ontworpen door een Deense ontwerper, maar sinds het patent is verlopen wordt de lamp veel goedkoper aangeboden dan het origineel. Voor één origineel heb je bij Swirlamp 6 stuks!

In met name de Aziatische landen is men begonnen met de productie van deze lampenkappen. De lage prijs, en de afmetingen van het geringe pakketje - zodat toeristen het makkelijk mee naar huis kunnen nemen - zorgden er voor dat Thaise straatverkopers hier ideale handel in zagen. En begrijpelijk, want de lampen zijn erg leuk en de meeste mensen reageren erg enthousiast bij het zien van de lamp.

Terug uit Thailand vroegen wij ons af waarom wij zulke leuke en betaalbare lampen in Nederland niet kenden. Deze onbekendheid was voor ons een reden om de puzzlelamp (of Jigsaw lamp zoals deze ook genoemd wordt) naar Nederland te halen.

Vanaf nu hoeven Nederlanders en Belgen niet meer naar Thailand op vakantie om deze sfeervolle lichtpuntjes te kopen, met een paar muisklikken is de Swirlamp te bestellen.

Wij leveren de Swirlamp in twee maten. De basics zijn 42 centimeter in doorsnede, de hippe prints - Swirlampen met een leuk patroon - zijn iets kleiner, namelijk 30 centimeter.

Ga nu naar Swirlampen om ons assortiment te bekijken.

Register

New Account Register

Already have an account?
Log in instead Of Reset password